L’EMPRESA – Ferreteria industrial a Barcelona

 

CASTELLS VILASECA és una empresa familiar fundada el 1880 i dedicada a la venda de materials fèrrics de tot tipus. Durant aquest llarg segle de vida hem anat adaptant els productes a les necessitats reals dels clients i de la societat. De les primeres eines del camp al material de construcció, forja, ferreteria industrial… una gran diversitat de productes de ferro que modulen la tendència en la vida i la construcció en general.

Avui en dia treballem principalment amb les indústries de la construcció, tallers mecànics, manteniments d’hotels, hospitals, escoles … així com totes aquelles activitats que necessiten ferro tallat a mida i manipulat.

També subministrem ferro a artistes escultors, estudiants de belles arts, i al detall a tots aquells particulars que ho necessitin.

El nostre ventall d’articles és molt extens, tocant tot tipus de ferro negre (bigues, ferros plans, planxes, perfils, material per a la construcció…), ferro calibrat, galvanitzat, acer inoxidable i alumini, així com també material artístic forjat i de fosa.

Un recull de productes de ferreteria industrial d’ús habitual per treballar (guants, equips de soldadura, elèctrodes, discos de tall, trepants i broques, flexòmetres, …) arrodoneixen els nostres productes.

Per a facilitar la feina als nostres clients oferim els serveis del tall a mida , manipulat i elaborat del material.
També disposem de transport propi.

Per a més informació, contacteu amb nosaltres.


CRONOLOGIA DE CASTELLS VILASECA, S.L.


1880
josep-vilaseca-gabarroJosep Vilaseca Gabarró obre un establiment dedicat al comerç de ferros a Igualada. Carbó i eines per a ferrers, pagesos i tallers mecànics en són l’eix principal del negoci.
1893
El tren arriba a Igualada. Serà un mitjà de trasport força utilitzat per transportar ferro a Barcelona.
1900
josep-vilaseca-cireraJosep Vilaseca Cirera es converteix en el segon administrador de Castells Vilaseca.
1936
Esclata la Guerra Civil Espanyola. L’activitat de l’empresa es redueix dràsticament mentre dura la contesa bèl·lica..
1941
josep-castells-vilasecaJ. Castells Vilaseca s’instal·la a Barcelona, al carrer Marquès de Campo Sagrado. El local d’Igualada continua obert. Dirigeix el negoci Josep Castells Vilaseca juntament amb el seu germà Fidel.
1947
granvia222L’empresa es trasllada a la Gran Via, 222. (la mateixa ubicació que té actualment però en un altre edifici).
1950

A la dècada del 1950 el consum i la producció industrial catalana comencen a superar l’estancament. A mesura que el país prosperava també ho feia l’empresa que va arribar a tenir tres camions propis per al repartiment.

Comença a circular per les carreteres catalanes el Biscúter, la mínima expressió de l’automòbil. L’empresa proporciona les planxes de ferro per al xassís del biscúter, planxes que provenen dels bidons de gasolina que arriben dels EUA i que un cop buits s’aplanen per reutilitzar el ferro.

1964
Primer “PLAN DE DESARROLLO”. L’economia espanyola comença a crèixer fortament.
1970
fidel-castellsFidel Castells Jorba agafa el relleu i passa a ser-ne el nou administrador.
1972
castellsvilasecaS’enderroca l’edifici de la Gran Via 222, seu de l’empresa, per fer-ne un de nou. Mentrestant, les instal·lacions es traslladen provisionalment en un local del carrer Moianès i en un magatzem del Besòs. Al nou magatzem es van instal.lar dues grues i va deixar d’utilitzar-se el ternal.
1982
S’accedeix a fer una reestructuració de Castells Vilaseca. Es tanca la seu d’Igualada i es redueix la plantilla dels treballadors.
2000

Castells Vilaseca, continuadora de la mateixa activitat iniciada un segle abans, segueix adaptant la venda de material a les demandes dels clients: material per a la construcció (malles, ferro corrugat, bigues, perfils, tubs…) i peces decoratives en són la font principal del negoci.

2003
ester-castellsEster Castells Caballé, cinquena generació al càrrec de l’empresa, passa a ser-ne l’administradora.
2015

L’esforç, la constància, la il.lusió, el compromís generacional… Són molts els factors que ens han ajudat a arribar fins al dia d’avui.

La Generalitat de Catalunya reconeix la nostra trajectòria amb un Premi als establiments centenaris.

2016

Any de canvis en la logística i la imatge, s’efectuen les obres de reforma del magatzem: zona oficines i exposició. Encarant una nova etapa.